Koreaanse kookworkshop

안녕하세요 (Annyeong-haseyo): Hallo!

Van Alkmaar de Victorie! In 2023 is het precies 450 jaar geleden dat Alkmaar zich heeft bevrijd van de Spanjaarden. Daarom vieren we van 8 oktober 2022 tot en met 8 oktober 2023 450 jaar Alkmaar Ontzet. Het wordt een jubileumjaar dat door bewoners van gemeente Alkmaar uitgebreid zal worden gevierd, waarbij er naast héél veel gezellige evenementen en activiteiten ook aandacht is voor herdenkingen.

 

In De Rijp doen we dit door met elkaar te eten!

 

Kookworkshop

Stichting Jan Janszn. Weltevree organiseert Workshops Koreaans eten. In deze Engelstalige kookworkshop leer je de basis van de Koreaanse smaken (theorie) en leer je Kimchi & Kimchi-jeon (kimchi pannenkoek) maken (praktijk). Vegetarische/veganistische opties zijn op aanvraag ook mogelijk. Chef de cuisine is Taeyeon Kim, chef kok bij de Kimchi Institute.

 

logo Kimchi

 

Session

 

Wanneer en waar

Woensdag 11 oktober 2023. Aanvang 18.00 uur en einde van de avond is rond 22.00 uur. 

De workshop is in Restaurant Bij Ernst, Oosteinde 31-33 in De Rijp. 

 

Kosten

Omdat de stichting blij is met jouw enthousiasme bieden we de workshop aan exclusief drankjes voor € 65,-.

 

Opgeven kan, individueel en in groepsverband, vóór 5 april via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Schikt 11 oktober jou niet?

Dan kan je alvast opgeven voor een van de volgende geplande workshops op 22 en 23 november!

Alkmaar Ontzet vieren en herdenken we aan de hand van vier thema’s - de 4 V’s -  die vandaag én in de toekomst belangrijk zijn voor alle inwoners van Alkmaar: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid.

 

Samen koken in vrijheid verbindt! Andere culturen, verscheidenheid in eten.

De Koreaanse keuken is nu een enorme culinaire trend (misschien heeft u al gehoord van kimchi, de Koreaanse “pittige zuurkool”?) en terecht: het is gezond, divers/kleurrijk en vooral heel erg lekker! Een Koreaanse maaltijd bestaat uit een rijsttafel met een hoofdmaaltijd, soep en bijgerechten die tegelijkertijd worden opgediend. Balans in de volgende vijf smaken kenmerken de Koreaanse smaak: zoet, zout, zuur, pittig en bitter. Laat je dus inspireren door chef Taeyeon Kim van ‘The Kimchi Institute’ https://kimchiinstitute.org/die speciaal voor deze gelegenheid naar De Rijp komt!

Nieuwsgierig geworden? Geef je vóór 5 oktober op! Het maximum aantal deelnemers is 10 personen per workshop.

 

Vragen

Heb je vragen dan kan je die stellen aan Karin Ossebaar 06 15581955.

Graag tot ziens in april of mei.

Stichting Jan Janszn. Weltevree & Taeyeon Kim