Commemoration Day 2020

Op 26 augustus is deze keer onder buitengewone omstandigheden de jaarlijkse herdenking gehouden. Maar ondanks alle coronabeperkingen en de hevige storm is het een geslaagde bijeenkomst geweest. Deze keer vond die plaats in de Grote Kerk van De Rijp met een zeer beperkt aantal gasten. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door de pianiste Tae Youn Kim en organist/beiaardier Christiaan Winter.

 

Het was de eerste keer dat ambassadeur ZE Yeondoo Jeong De Rijp bezocht en hij gaf aan zeer onder de indruk van het mooie dorp te zijn.Tijdens zijn speech ging hij in op het grote belang dat hij hecht aan deze herdenkingen. Tevens memoreerde hij dat in 2021 herdacht zal worden dat er 60 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Korea en Nederland zijn.

Waarnemend burgemeester de heer Pieter Dijkman sprak namens het college van B&W van de gemeente Alkmaar. Hij heette de ambassadeur welkom in de gemeente en ook hij ging in op het belang van het werk van de stichting Jan Janszn. Weltevree. Daarna was het woord aan de heer Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing. Hij schetste in een helder betoog de toeristische hoogtepunten van de gemeente: De stad Alkmaar met zijn grachten en historische panden, het nabijgelegen strand, de polder met zijn molens en het historische De Rijp. Nederland in een notendop.

Vanwege de storm kon de ambassadeur de bloemen deze keer niet bij het beeld leggen. Daarom vond dit ceremonieel ook in de kerk plaats.

 



 

Expositie

Aan het eind van de bijeenkomst vond de opening plaats van de expositie met werk van drie Koreaanse kunstenaars. Moe Kim, Hailey Kim en Sungjae Joo alle drie afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Moe Kim en Hailey Kim afdeling Textiel & Mode, Sungjae Joo afdeling Fotografie. Deze tentoonstelling blijft te bezichtigen tot 20 september 2020.