Kennismaking met nieuwe ambassadeur

Op woensdag 08 januari had de nieuwe ambassadeur, Z.E. Yeondoo Jeong, het bestuur op de ambassade uitgenodigd voor een kennismaking. De delegatie bestond uit Jan, Fré, Karin, Jaap en Francis.

De foto is genomen op de werkkamer van de ambassadeur, naast de Koreaanse vlag en de poster van de Commemoration Day 2016.

 

 

Tijdens een zeer geanimeerd gesprek werd van beide kanten toelichting gegeven op ideeën en plannen voor de toekomst. Het bleek dat de ambassadeur zich heel goed ingelezen had in het werk van de stichting. Ook had hij over de stichting gesproken met de Nederlandse ambassadeur in Seoul, mevrouw Joanne Doornewaard.

Drie belangrijke punten noemde de ambassadeur:

- Het belang van de stichting als symbool voor de vriendschap tussen beide landen;

- De naambekendheid van de stichting (in Seoel woont hij dicht bij het Grand Childrens Park en tot voor kort wist hij niet, dat daar het beeld  van Jan Janszn. Weltevree staat);

- De toekomstige viering van 60 jaar diplomatieke betrekkingen tussen de beide landen en de mogelijke deelname door de stichting aan  culturele activiteiten.

 De positieve instelling van de ambassadeur belooft weer een vruchtbare periode voor de stichting gedurende deze ambtstermijn.