Kookworkshop Hansik

 Eet smakelijk!

Jan Janszn. Weltevree staat dit jaar 30 jaar naast de Grote Kerk van De Rijp. Reden voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree om meer activiteiten te organiseren. Na de informatieavond in de bibliotheek werd op 14 juni de eerste Workshop Hansik (Koreaans eten) gehouden bij Restaurant Bij Ernst. De Koreaanse keuken hoort tot de grootste culinaire trends van dit moment.

 

 

 Voor deze workshop had Ernst de samenwerking gezocht met Inja Hage-Koelemeijer van Inza’s Seoulkitchen.

Twaalf pioniers waagden zich aan de kunsten van de Koreaanse keuken en raakten direct heel enthousiast over het resultaat. Wat is dat een feestje! Bijzonder lekker!

 

Iedereen werd welkom geheten met een glaasje Soju, een straffe traditionele drank.

 

We maakten Kimchi Jeon als voorgerecht, een groentepannenkoek, geserveerd met de saus Cho Ganjang. De fantastische Bulgogi Beef (Korean BBQ) was het hoofdgerecht met als Banchan (bijgerechten) Japchea, gezoete aardappelnoedels met groenten en Ssam waar we het vlees in vouwden, Danmuji, Kimchi en Sigeumchi, geblancheerde spinazie en een heerlijke Baechu Doenjang Guk (soepje J).

 

Als je dat zo leest kan je bijna niet geloven dat je dit in één avond kan leren. Maar het is gelukt. We hebben kennis gemaakt met een heerlijke gezonde keuken met weinig calorieën en veel groenten.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je ook kennis maken met de Koreaanse keuken? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je wordt dan voor de eerstvolgende workshop uitgenodigd.

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen per avond.