Nieuws

National Day of Korea 2018

Stichting JJW bezocht op 14 november met een delegatie  op uitnodiging van de Koreaanse ambassadeur Yun Young Lee en zijn echtgenote de National day of Korea in het Van Goghmuseum Amsterdam.

Artikel in Quest Historie: "Onze Jan in Korea"

In het septembernummer (2018) van het magazine Quest Historie staat een artikel over Jan Janszn. Weltevree: "Onze Jan in Korea".

 

Je kunt het HIER ook lezen.

Receptie Korea Veteranen

Receptie ter ere van de Veteranen van de Korea Oorlog
Op 1 oktober was een delegatie van het bestuur door de ambassadeur voor deze receptie uitgenodigd. Dit jaar voor het eerst op deze datum, in Korea de ‘Dag van de Strijdkrachten’, heel toepasselijk dus.
Het was weer een indrukwekkende bijeenkomst, o.a. doordat enkele veteranen geëerd werden met de benoeming tot “Ambassadeur voor Vrede”, gepaard gaande met een prachtige medaille en een oorkonde. Mw. Park bracht het Koreaanse en Nederlands volkslied ten gehore.
 
LEES MEER

3e kookworkshop Hansik

De derde en laatste Koreaanse kookworkshop van 2018 was een feit, de 27e september. Onder leiding van Inja van Inza's Seoelkitchen genoten weer 12 mensen van de overheerlijke gerechten uit de Koreaanse keuken. Gemaakt bij Restaurant Bij Ernst in De Rijp.

Journaliste Monique Kitzen uit De Rijp kreeg deze kookworkshop aangeboden voor het door haar geschreven artikel Onze Jan in Korea in de Quest Historie van september. De kookworkshop worden inmiddels een traditie en zullen herhaald worden in 2019!

 

LEES MEER

Ere-insigne voor voorzitter Fré Harmsen

Op 24 augustus 2018 reikte loco-burgemeester Pieter Dijkman het ere-insigne in goud uit aan de heer Fré Harmsen uit De Rijp als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree (Pak Yon Foundation). De heer Harmsen heeft zich 43 jaar vrijwillig ingezet voor de gemeenschap. Hij is betrokken bij diverse organisaties op het gebied van cultuur zoals St. Jannetje Heertjes, St. Sportaccommodatie, het bestuur van de NH kerk, St. Cartouche, Erven Cos, St. Rijper Glazen, St.Jan Boon, St. Carillon De Rijp, Stichting 4 en 5 mei De Rijp.

LEES MEER

2e kookworkshop Hansik

Na de eerste succesvolle kookworkshop in juni was de tweede ook snel volgeboekt. Op 15 augustus kwam Inja Koelemeijer van Inza's Seoulkitchen weer naar De Rijp om in de keuken bij Restaurant Bij Ernst met 12 enthousiaste deelnemers aan de slag te gaan.

En opnieuw werd er met plezier een heerlijk Koreaans menu gekookt en vervolgens gegeten met elkaar.

De derde kookworkshop is alweer in aantocht op donderdag 27 september 2018.

 

LEES MEER

Kookworkshop Hansik

 Eet smakelijk!

Jan Janszn. Weltevree staat dit jaar 30 jaar naast de Grote Kerk van De Rijp. Reden voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree om meer activiteiten te organiseren. Na de informatieavond in de bibliotheek werd op 14 juni de eerste Workshop Hansik (Koreaans eten) gehouden bij Restaurant Bij Ernst. De Koreaanse keuken hoort tot de grootste culinaire trends van dit moment.

 

LEES MEER

Verslag lezing 29 mei

Op 29 mei hield onze stichting in de bibliotheek in De Rijp een lezing/informatie-avond over de stichting, over Jan Janszn. Weltevree, de eerste westerling, die voet aan wal zetten in Korea en over Korea zelf.

Er werd ingegaan op het doel van de stichting; de relatie tussen De Rijp en Korea benadrukken en versterken.

 

LEES MEER

Expositie Jeesun Mo

 

In het Hendrick Hamelmuseum in Gorinchem werd op 14 mei  de expositie geopend van de wereldberoemde Koreaanse kunstenares Jeesun Mo, genaamd: Geluid van beweging. Zij exposeert daar een aantal prachtige schilderijen, waarin kunst en muziek met elkaar zijn verweven. Eerder exposeerde zij o.a. in New York, Italie, Singapore en Oostenrijk. De expositie is nog t/m juni te bezoeken.

 

LEES MEER

Lezing bibliotheek De Rijp


Dinsdag 29 mei wordt in de bibliotheek van De Rijp een lezing gehouden over een welbekende man voor het dorp: Jan Janszn. Weltevree. De lezing wordt gehouden door Karin Ossebaar en Fré Harmsen.

Weltevree was in 1627 de eerste Nederlander die een belangrijke functie kreeg in Korea. Daarom wordt er in deze lezing aandacht geschonken aan zijn cultuurhistorische verhaal en de betekenis die hij heeft voor Korea. Ook wordt het belang voor De Rijp en de gehele gemeente Alkmaar toegelicht.

De lezing duurt 20:00 tot 22:00 uur. De toegang bedraagt 5 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de agenda op bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in een van de vestigingen.