Nieuws

Veteranen receptie 2019

Op de laatste dag van zijn ambassadeurschap in Nederland had Z.E. Yun Young Lee weer de Korea Veteranen uitgenodigd voor de jaarlijkse Veteranenreceptie. De Stichting Jan Janszn. Weltevree werd deze keer vertegenwoordigd door Fré Harmsen en Jan Prins. Op de foto worden zij geflankeerd door Mevr. Jaesoon Hahn, Ministre Counselor en Kolonel Youngsun Kim, militair attaché.

 

 

 

 

LEES MEER

National Day Republic Korea

Het was een eer voor onze stichting om aanwezig te zijn bij de viering van de National Day of the Republic Korea. Door een koor van Koreaanse kinderen werd het Koreaanse en Nederlandse volkslied gezongen. Ambassadeur Yun Young Lee heette iedereen welkom. De voorzitter van de Eerste Kamer, de heer Jan Bruijn, was ook als spreker aanwezig. Er volgde een leuke taekwondo demonstratie, waarbij de appels door de lucht vlogen. Met een Koreaans buffet werd de middag afgesloten.

 

 

 

 

 

 

LEES MEER

Ambassadeur bij ingebruikname carillon

Het heeft wat eeuwen geduurd, maar in De Rijp klinkt het carillon weer. Vandaag werd het klokkenspel onder toeziend oog van honderden toeschouwers in gebruik genomen. Het idee om het carillon terug te laten keren kwam zo'n zeven jaar geleden van stadsbeiaardier Christiaan Winter. De Rijp en Schermer werden toen samengevoegd bij de gemeente Alkmaar. "Ik kwam hier even langs en toen dacht ik: deze toren schreeuwt om een carillon. Toen kwam ik erachter dat er hier ooit een carillon gehangen heeft en dan is de stap snel gezet."

 

LEES MEER

Ambassadeur luidt de kaasmarktbel

Onze stichting mocht vandaag aanwezig zijn bij de opening van de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel door de Koreaanse ambassadeur, de heer Lee. Eerst werden we ontvangen op het stadhuis door burgemeester Bruinooge met koffie en een heerlijk typisch Alkmaars gebakje. Na afloop toog het gezelschap voor een heerlijke lunch naar het mooie raadhuis van Graft.

 

 

LEES MEER

Kookworkshop Hansik 31 januari 2019

Het was weer een gezellige happening bij Restaurant Bij Ernst in De Rijp; 13 enthousiaste deelnemers storten zich op de Koreaanse gerechten, die zorgvuldig waren uitgezocht door Inja van Inza's Seoulkitchen. En na afloop van de kookworkshop stond de tafel vol met heerlijke kleine Koreaanse hapjes, die iedereen zich goed liet smaken. Diverse ingredienten waren zelfs te koop in de keuken!

 

LEES MEER

National Day of Korea 2018

Stichting JJW bezocht op 14 november met een delegatie  op uitnodiging van de Koreaanse ambassadeur Yun Young Lee en zijn echtgenote de National day of Korea in het Van Goghmuseum Amsterdam.

Artikel in Quest Historie: "Onze Jan in Korea"

In het septembernummer (2018) van het magazine Quest Historie staat een artikel over Jan Janszn. Weltevree: "Onze Jan in Korea".

 

Je kunt het HIER ook lezen.

Receptie Korea Veteranen

Receptie ter ere van de Veteranen van de Korea Oorlog
Op 1 oktober was een delegatie van het bestuur door de ambassadeur voor deze receptie uitgenodigd. Dit jaar voor het eerst op deze datum, in Korea de ‘Dag van de Strijdkrachten’, heel toepasselijk dus.
Het was weer een indrukwekkende bijeenkomst, o.a. doordat enkele veteranen geëerd werden met de benoeming tot “Ambassadeur voor Vrede”, gepaard gaande met een prachtige medaille en een oorkonde. Mw. Park bracht het Koreaanse en Nederlands volkslied ten gehore.
 
LEES MEER

3e kookworkshop Hansik

De derde en laatste Koreaanse kookworkshop van 2018 was een feit, de 27e september. Onder leiding van Inja van Inza's Seoelkitchen genoten weer 12 mensen van de overheerlijke gerechten uit de Koreaanse keuken. Gemaakt bij Restaurant Bij Ernst in De Rijp.

Journaliste Monique Kitzen uit De Rijp kreeg deze kookworkshop aangeboden voor het door haar geschreven artikel Onze Jan in Korea in de Quest Historie van september. De kookworkshop worden inmiddels een traditie en zullen herhaald worden in 2019!

 

LEES MEER

Ere-insigne voor voorzitter Fré Harmsen

Op 24 augustus 2018 reikte loco-burgemeester Pieter Dijkman het ere-insigne in goud uit aan de heer Fré Harmsen uit De Rijp als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree (Pak Yon Foundation). De heer Harmsen heeft zich 43 jaar vrijwillig ingezet voor de gemeenschap. Hij is betrokken bij diverse organisaties op het gebied van cultuur zoals St. Jannetje Heertjes, St. Sportaccommodatie, het bestuur van de NH kerk, St. Cartouche, Erven Cos, St. Rijper Glazen, St.Jan Boon, St. Carillon De Rijp, Stichting 4 en 5 mei De Rijp.

LEES MEER