Commemoration Day 2017

Op vrijdag 25 augustus 2017 werd de 4e Jan Janszn.Weltevree Commemoration Day gehouden. Tijdens een zonovergoten dag werden de gasten getrakteerd op een uitgebreid programma. Na een lunch in het  Rijper museum met korte rondleiding door Aldert Pilkes en Pieter Floore vond de officiele receptie plaats in Hotel De Rijper Eilanden. Sunnam Kim opende met een traditionele Koreaanse dans, de Koninginnedans.

 

Er werden speeches gehouden door de ambassadeur Mr. Yun Young Lee en wethouder Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar.

Evert van Sprakelaar en Mandy Bussaard deden verslag van de handelsmissie naar Zuid-Korea. Dit deel van het programma werd afgesloten met de presentatie van onze nieuwe website door de ontwerper, Fran├žoise van Essen van Polderwebdesign. 

Na het officiele gedeelte ging iedereen aan boord van de boot Emma voor een leuke tocht naar het centrum van De Rijp, zo is De Rijp op zijn mooist! Echter de grote verrassing was het schutten van de boot in de historische sluis. De ambassadeur betaalde wat tol in een houten klomp. Daarna kon de boot onder de geopende ophaalbrug door en aanmeren naaast het raadhuis.

Nadat Ad Hodde een groepsfoto had gemaakt bij het beeld van de naamgever van de stichting, ging het gezelschap naar het raadhuis, waar zij een drankje, haring en wat Koreaanse hapjes kregen aangeboden.

 

Foto's gemaakt bij het museum:

 

 

Foto's gemaakt door Marco van Ammers:
 
 
Foto's van Karin:
 
 

Foto's gemaakt door Ad Hodde: